Mama's Ajvar!

Utvalda Mama's Ajvar!

Ajvar är en kryddig röra som innehåller bland annat grillad paprika, grillad aubergine, olja, salt och olika kryddor.


När det kommer till ajvar så finns det olika grader av hetta och det beror på ingredienserna, framför allt beroende på hur mycket chili den innehåller. Ju mer chili desto starkare ajvar. Denna sort innehåller även fefferoni vilket ger ytterligare hetta till röran.

Ajvar kommer ursprungligen ifrån Balkanländerna, där används den ofta som ett tillbehör till mat men även som en form av pålägg på bröd. Den passar utmärkt att använda som smaksättare i olika grytor, tex köttgrytor eller varför inte blanda ner någon matsked i köttfärssåsen. Den kan helt enkelt användas till en hel del. Så var inte rädda för att experimentera i köket.

Här nedan finns ett recept på en supergod grillssås med smak av ajvar. Den passar perfekt till sommarens alla grillkvällar.


Ajvar Ingredienser:
2 dl crème fraiche
2-3 msk ajvar


Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna. Ta lite ajvar i taget och smaka dig fram tills du är nöjd beroende på hur stark sås du vill ha. Ställ in i kylen ca 20 min innan servering.

Senast ändradmåndag, 06 juli 2015 08:59

2 kommentarer

  • Fråga-Mig-Tjejen
    Fråga-Mig-Tjejen tisdag, 23 juni 2015 11:44 Kommentarlänk

    Hej @Martin. Japp det gör vi, just det här märke och vikt man ser här i recepten kostar i dag 39,98kr,dessutom har vi flera sorter som är billigare. Välkommen till oss.

  • Martin
    Martin tisdag, 23 juni 2015 09:42 Kommentarlänk

    Gött! Säljer ni Ajvar? Vad kostar en sån burk Ajvar isf?

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Logga in

Skapa ett konto